latinica  ћирилица
17/09/2023 |  13:23 | Аутор: СРНА

Вујичић: Подизање ратне заставе на Влашићу - лоша порука Србима

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић изјавио је да подизање ратне заставе такозване Армије БиХ на Влашићу шаље лошу поруку Србима, јер су се под том заставом Бошњаци борили против Срба и Републике Српске.
Мирослав Вујичић - Фото: СРНА
Мирослав ВујичићФото: СРНА

- Намјера им је да створе БиХ под истом том заставом, без Срба и Хрвата, али то се не може и неће десити, јер у овој земљи живе три конститутивна народа и морају се поштовати и Срби, и Хрвати и Бошњаци - истакао је Вујичић, преноси Срна.

Према његовим ријечима, земља може опстати искључиво ако једни друге поштују и уважавају, а не да неким ратним заставама покушавају уплашити Србе или Хрвате, што се неће догодити.

- Нисмо се уплашили ни 1992. године па нећемо ни сада, у овом времену. Потребно нам је потпуно уважавање различитих, ако желимо да опстане БиХ - поручио је Вујичић.

Приликом подизања ратне заставе такозване Армије БиХ на Влашићу у оквиру манифестације "Дани побједе, дани поноса", начелник општине Травник Кенан Даутовић изјавио је да ће "сви Бошњаци бескомпромисно бранити БиХ уколико буде потребе за тим".