latinica  ћирилица
17/09/2023 |  13:56 | Аутор: СРНА

Петковић: Ратна застава на Влашићу - подсјећање на злочине такозване Армије БиХ

Посланик Српског клуба у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милан Петковић изјавио је да постављање ратне заставе под којом се борила такозвана Армија БиХ на Влашићу сигурно не шаље поруке суживота и мира у БиХ, већ подсјећа Србе, али и неке друге народе на злочине које је та војска чинила.
Милан Петковић - Фото: РТРС
Милан ПетковићФото: РТРС

- Влашић је туристичко мјесто у које многи Срби долазе и проводе вријеме, а неки имају и своју имовину и сигурно је да се неће угодно осјећати када буду гледали у ту заставу - рекао је Петковић, преноси Срна.

Према његовим ријечима, има других ствари које треба рјешавати, а везане су за Влашић, попут поврата одузете имовине.

- Знамо да до данас није ријешено имовинско питање, односно није враћен хотел на Влашићу који је запаљен и изгорио је, а власништво је града Бањалука - подсјетио је Петковић.

Он је истакао да би било боље да се власти Травника и Средњобосанског кантона баве другим темама.

- Било би боље да разговарамо о томе у наредном периоду, а постављањем оваквих застава само се провоцирају други народи - поручио је Петковић.

Приликом подизања ратне заставе такозване Армије БиХ на Влашићу у оквиру манифестације "Дани побједе, дани поноса", начелник општине Травник Кенан Даутовић изјавио је да ће "сви Бошњаци бескомпромисно бранити БиХ уколико буде потребе за тим".