latinica  ћирилица
17/09/2023 |  15:11 ⇒ 15:11 | Аутор: РТРС

Миличевић: Након пораза увијек је много незадовољних

Српска демократска странка је снажан фактор окупљања свих опозиционих партија у Републици Српској, што није лако након протеклих општих избора на којима смо поражени. Након пораза увијек је много незадовољних, навео је данас предсједник СДС-а Милан Миличевић.
Милан Миличевић - Фото: Уступљена фотографија
Милан МиличевићФото: Уступљена фотографија

Миличевић је изразио увјерење да ће, без обзира на међусобне различитости, опозиционе странке заједно бити на задатку промјенe власти.

- Мислим да смо на добром путу, без обзира на различитости у размишљанима и начинима вођења политичке борбе. Имамо исти циљ, а то је промјена лоше власти у Републици Српској. Надам се да ће и остале опозиционе партије, али и сви остали који слично размишљају бити заједно са СДС-ом као највећом опозиционом партијом, на задатку промјене власти, али ће наравно бити потребно много више од тога да би смо побиједили - нагласио је он.

Миличевић је рекао да су свакодневно у разговору и комуникацијама за заједнички наступ на локалним изборима и прављење плана у вези тога.

- Тамо гдје процијенимо да је неко из опозиције или појединачно најјачи и најснажнији тај ће бити кандидат. Наравно да је ту СДС, обзиром на свој капацитет власти у 15 локалних заједница, најснажнија политичка снага и да ће у већини локалних заједница имати своје кандидате - истакао је Миличевић.