latinica  ћирилица
17/09/2023 |  16:28 ⇒ 20:26 | Аутор: РТРС

Срби народ окупљања, весеља, љубави и саборовања (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић присуствовали су данас у Бањалуци манифестацији Котлићијада и Крајишка Гуча у бањалучком насељу Чесма.
Котлићијада и Крајишка Гуча (Фото: ZIPAPHOTO / Borislav Zdrinja) -
Котлићијада и Крајишка Гуча (Фото: ZIPAPHOTO / Borislav Zdrinja)

Додик је рекао да је ова манифестација доказ да су Срби народ окупљања, весеља, љубави, саборовања и нагласио да само онај ко може да буде дио народног интереса, прије свега за слободом, може да буде интегрисан у народ и да народ представља на прави начин.

- Ово је посвећено нашем празнику српског јединства, слободе и националне заставе и драго ми је што се овдје виде српске заставе, Србије, Републике Српске - рекао је Додик.

Он је нагласио да је народ показао да жели да се окупља и да буде заједно, а то шаље поруку и политичарима да та саборност српског народа мора бити поштована.

Фото:  ZIPAPHOTO / Borislav Zdrinja

Цвијановићева је поручила да су манифестације на којима се окупља народ прилика више да се поручи да је Република Српска своја на своме и да има имовину.

- Наши људи су овдје окупљени да покажу да је ово Република Српска, да се ми радујемо, дружимо, да знамо да то треба да радимо, али исто тако да знамо да је Република Српска своја на своме, и имовина је наша - рекла је Цвијановићева.

Фото:  ZIPAPHOTO / Borislav Zdrinja

Један од покровитеља манифестације, предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић, рекао је да данашња манифестација на највишем нивоу, изразивши наду да ће постати традиционална.

Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Котлићијада и Крајишка Гуча окупила је данас 240 екипа које се такмиче у прављењу котлића, а један од покровитеља манифестације је и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja