latinica  ћирилица
17/09/2023 |  17:40 ⇒ 18:04 | Аутор: РТРС

Бореновић: Додик и Цвијановићева себе да преиспитају како је Шмит добио дипломатску легитимацију

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је данас да предсједник Републике Српске Милорад Додик и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић само себе могу преиспитати зашто и како је Кристијан Шмит добио дипломатску легитимацију, јер су, како каже, они и у то вријеме вршили власт на нивоу БиХ.
Бранислав Бореновић - Фото: РТРС
Бранислав БореновићФото: РТРС

- У вријеме доласка Кристијана Шмита, Додик и СНСД су вршили власт у БиХ и изабрали све кључне људе, а њихов кадар је био предсједавајући Савјета министара. У то вријеме Додик је био члан Предсједништва, чија је надлежност вањска политика. Они су и тада имали све полуге власти и сада као испитују откуд Шмиту легитимација. Каква смијурија! Они су му дали легитимацију и легализацију и нека престану млатарати излизаним изговорима и обманама - рекао је Бореновић.

Он је рекао да је играрија са Шмитом више него провидна и да је, како каже, Додиков другар Шмит покриће за прављење тензија.

- Превара, корупција, непотизам, отимачина и неправда је једини модел понашања којим се овај ненародни актуелни режим одржава на власти и зато смо на самом економском, демографском и моралном дну у овом дијелу планете - рекао је Бореновић.