latinica  ћирилица
17/09/2023 |  19:48 ⇒ 22:03 | Аутор: СРНА

Стевандић: Шмит упорно покушава да испровоцира српски народ

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић истакао је да је Српска - демократска земља у којој свако са сваким може да разговара, али да је јасно да Кристијан Шмит упорно покушава да испровоцира српски народ кршећи Дејтонски споразум својим лажним представљањем.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Јасно је да упорно покушава да испровоцира наш народ и грађане и да изазове сукобе кршећи Дејтонски споразум својим лажним представљањем. Ко жели да се са њим састаје или га признаје - чини то из властитих интереса, али и на властиту одговорност - рекао је Стевандић Срни упитан за коментар о данашњем Шмитовом састанку са бискупом бањалучким Фрањом Комарицом.

Стевандић је напоменуо да је Република Српска одлучна да спроводи одлуке својих институција које Шмита не признају због недостатка потврде о именовању у Савјету безбједности и да због тога нема могућност комуникације и посјете било којој институцији Српске.

- Слично су му поручили и опозициони политичари називајући га лажовом јер није предочио доказе да је са њима договарао уклањање предсједника Републике Српске, већ их изложио линчу јавности - рекао је Стевандић.

Стевандић је навео да је састанком са бискупом Комарицом Шмит управо све то потврдио и верификовао чињеницу да је Република Српска слободна и демократска земља која дјелује правно и институционално, а он се лажно представља и нема приступа институцијама Српске.

Кристијан Шмит се данас у Бањалуци састао са бискупом бањалучким Фрањом Комарицом, објавио је ОХР.