latinica  ћирилица
18/09/2023 |  07:19 ⇒ 08:03 | Аутор: РТРС

Шта је то агилни менаџмент и зашто је важан у 21. вијеку? (ВИДЕО)

Агилна методологија, односно Агилни менаџмент постао је популаран посљедњих неколико година због своје прилагодљивости различитим проблемима и индустријама.
Драго Гверић - Фото: РТРС
Драго ГверићФото: РТРС

Иновациони центар Бањалука позива све заинтересоване младе предузетнике између 18-35 година, а који управљају предузећима која нису на тржишту дуже од пет година да се пријаве за учешће на тродневној обуци "Агилни менаџмент за старт-уп компаније и младе предузетнике" у оквиру пројекта "Знањем до виших пословних циљева".

Обука је намијењена пружању подршке младим предузетницима и предузетницама у смислу њиховог оспособљавања за управљање изненадним, неочекиваним и сложеним ситуацијама које се дешавају без воље или чак свијести предузетника као што су глобална финансијска криза, изненадна промјена тренда заснована на продору технологије или више силе.

Циљ обуке је разумијевање узрока, креирање плана, идентификација потенцијалног пута развоја и пребацивање проблема у прилику.

На крају обуке, сваки предузетник/предузетница ће бити оспособљен за израду краткорочног акционог плана, који ће им помоћи да превазиђу изненадне изазове и претворе их у средњорочне прилике за даљи развој њиховог предузетничког подухвата.