latinica  ћирилица
18/09/2023 |  08:14 ⇒ 10:33 | Аутор: РТРС

Цицовић: На најбољи начин ћемо представити Српску у Србији (ВИДЕО)

Традиционална 11. манифестација "Дани Српске у Србији" трајаће од 20. до 26. септембра и биће одржана у 11 градова у Србији.
Млађен Цицовић - Фото: РТРС
Млађен ЦицовићФото: РТРС

- Представићемо 15 програма с више од 160 учесника и покушати на најбољи начин да представимо Републику Српску, изјавио је шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Истакао је да ће манифестацију "Дани Српске у Србији" свечано отворити предсједник Републике Српске Милорад Додик.

- Ово 11. по реду издање "Дана Српске" биће свечано отворено у сриједу, 20. септембра, у Народном позоришту у Београду, а затворено 26. септембра у Народном позоришту у Нишу - рекао је Цицовић.

Нагласио је да ће у умјетничком програму ће кроз историју, поезију и прије свега народну музику и игру бити показан значај и љепота српског народног идентитета.

- Наступиће Ансамбл "Венац" из Грачанице, Национални ансамбл "Коло", Плесни студио "Уна сага сербика", хор Дечијег културног центра, те "Београдски синдикат". Уз све културне и умјетничке програме, бити организовани и сусрети делегација општина и градова из Републике Српске са општинама и градовима у Србији на којима ће бити ријечи о свим облицима сарадње - рекао је он.

Истакао је да ће између осталих и бањалучка Етно-група "Траг", предвођена Валентином Милекић Ковачић, имати концерте у три града Војводине - Зрењанину 22. септембра, Суботици 23. и Сомбору 24. септембра.

- Бањалучка музичка група "Оне три" имаће концерт у Чачку 25. септембра у тамошњем Културном центру, а нишкој публици ће подарити и свој музичко-драмски програм у оквиру свечаног затварања манифестације "Дани Српске у Србији" - рекао је Цицовић.