latinica  ћирилица
18/09/2023 |  08:20 ⇒ 10:43 | Аутор: РТРС

"Инвест форум" у Бањалуци; Учествоваће више од 300 привредника из Европе и свијета (ВИДЕО)

Први "Инвест форум" у организацији Владе Републике Српске и Инвестиционо-развојне банке Српске биће одржан сутра у Бањалуци, уз учешће више од 300 привредника из Европе и свијета.
Инвест форум - Фото: Уступљена фотографија
Инвест форумФото: Уступљена фотографија

"Инвест форуму" под називом назива "Искористи прилику – инвестирај у Српску" присуствоваће привредници из Италије, Јапана, Кине, Турске, Швајцарске, Србије, Аустрије, Мађарске, Руске Федерације, Уједињених Арапских Емирата, Хрватске, Грчке, Холандије, Пољске, Словеније, Азербејџана, Чешке, Њемачке, Велике Британије, Бјелорусије и Белгије.

Међу учесницима су и представници власти, привредних комора, дипломатског кора, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

На Форуму ће бити представљене инвестиционе могућности, потенцијали и пројекти Републике Српске с циљем увезивања привредника Републике Српске са привредницима из иностранства ради нових инвестиција, отварања нових радних мјеста и јачања привреде.

Привредницима ће бити презентован стимулативни привредни амбијент Републике Српске, компаније и имовина за коју су заинтересовани страни улагачи, а локалне заједнице ће представити своје пословне зоне, са конкретним понудама за "браунфилд" и "гринфилд" инвестиције.

Влада Српске представиће пројекте у секторима привреде и погодности за улагање у Републици Српској, Министарство финансија представља стимулативну пореску политику у Српској за инвестирање, ИРБ ће промовисати инвестиционе потенцијале и могућности улагања у Српској, док ће градови и општине Српске представити могућности инвестирања у пословне зоне.

У другом дијелу званичног програма акценат ће бити на успостављању пословне сарадње привредника, као и сарадње међународних институција/организација и институција Републике Српске, а све с циљем јачања економске сарадње.

"Инвест форум", који ће бити одржан у уторак у Културном центру "Бански двор" са почетком у 9.30 часова, биће прилика за разговор о конкретним инвестиционим могућностима и понудама Републике Српске, као и пословна прилика за увезивање привредника Републике Српске и страних привредника, путем партнерства или директних улагања.