latinica  ћирилица
18/09/2023 |  10:16 ⇒ 13:59 | Аутор: РТРС

Тадић: Шмит још једном извршио напад на Дејтон

Кристијан Шмит је доласком у Бањалуку још једном извршио напад на Дејтонски мировни споразум, оцијенио је правник Огњен Тадић.
Огњен Тадић - Фото: РТРС
Огњен ТадићФото: РТРС

- Као грађанин, зачуђен сам да се довео у ту позицију да као илегалац долази у Бањалуку иако као туриста може доћи када год хоће - рекао је Тадић коментаршући Шмитов састанак са бискупом Фрањом Комарицом у Бањалуци.

Тадић је упитао како другачије објаснити да је пријеподневна тајна посјета Шмита објављена на друштвеној мрежи Икс тек након што се вратио у Федерацију БиХ, око 18 часова, на шта је остао збуњен и бискуп Комарица.

- Као вјерник, могу да поручим бискупу Комарици да ми хришћани можемо вјеровати да је Исус Христ Син Божији безгрешно зачет, али без одлуке Савјета безбједности УН не можемо вјеровати да је Кристијан Шмит високи представник - закључио је Тадић.

Како незванично сазнајемо, Шмит је током јучерашњег боравка у Републици Српској неколико пута мијењао возила. У Српској је боравио без возила пратње, чиме је потврдио да није никакав дипломата нити званичник, већ обични њемачки туриста.