latinica  ћирилица
18/09/2023 |  10:46 | Аутор: ТАНЈУГ

Три милиона путника на летовима Ер Србије од почетка године

Ер Србија је први пут у својој историји у редовном и чартер саобраћају превезла више од три милиона путника у току једне године.
Ер Србија (Фото: TANJUG/ AIR SERBIA/ ANA SPREMO) -
Ер Србија (Фото: TANJUG/ AIR SERBIA/ ANA SPREMO)

То је најбољи резултат од 2013. године, од када српска национална авио-компанија послује под именом Ер Србија.

На тај начин, већ у септембру је за седам одсто надмашен најбољи годишњи резултат у броју превезених путника забиљежен у до сада рекордној претпандемијској 2019. години, саопштила је Ер Србија.

- За нешто више од мјесец дана, 26. октобра 2023. године, обиљежићемо 10 година пословања под именом Ер Србија. Резултати које данас остварујемо потврда су да је стратегија која је осмишљена 2013. године била побједничка. Пандемија нас је накратко успорила, али не и скренула са пута развоја. Година у којој прослављамо деценију пословања уједно је и најуспјешнија од када послујемо као Ер Србија. Већ половином септембра превезли смо три милиона путника. Пратећи позитиван тренд раста, сада са сигурношћу можемо да кажемо да ће број превезених путника до краја 2023. године бити значајно већи од раније најављених 3,5 милиона - рекао је генерални директор Ер Србије Јиржи Марек.

Ер Србија љети до више од 80 дестинација широм свијета, а поред матичног аеродрома "Никола Тесла" у Београду, путници имају прилику да до жељених градова стигну и са нишког аеродрома "Константин Велики", као и међународног аеродрома "Морава" код Краљева, наведено је у саопштењу.