latinica  ћирилица
18/09/2023 |  10:49 ⇒ 13:04 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић од 18. до 22. септембра на засједању Генералне скупштине УН

Предсједник Републике Србије Александар Вучић боравиће у Сједињеним Америчким Државама од 18. до 22. септембра, гдје ће учествовати на 78. засједању Генералне скупштине Уједињених нација.
Савјет безбједности УН (Фото: EPA-EFE/JUSTIN LANE) -
Савјет безбједности УН (Фото: EPA-EFE/JUSTIN LANE)

Током боравка у Њујорку, Вучић састаће се са генералним секретаром Уједињених нација Антониом Гутерешом, предсједником Швајцарске Конфедерације Аланом Берсеом, предсједником Републике Кореје Јун Сок-јолом, предсједником Републике Суринам Чандрикаперсадом Сантохијем, потпредсједником Европске комисије Марошем Шевчовичем, као и многобројним званичницима земаља учесница на засједању Генералне скупштине.

Вучић ће присуствовати и пријему који за учеснике Генералне скупштине приређује канцелар Савезне Републике Њемачке Олаф Шолц.

Програмом учешћа Вучића планиран је и одвојен сусрет са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирославом Лајчаком, као и неформални ручак за лидере Западног Балкана на позив високог представника Европске уније за спољне послове и безбједносну политику и потпредсједника Европске комисије Жозепа Бореља.

Предсједник Србије ће се обратити учесницима 78. засједања Генералне скупштине Уједињених нација у четвртак, 21. септембра, саопштила је Служба за сарадсњу с медијима предсједника Републике.