latinica  ћирилица
18/09/2023 |  10:59 ⇒ 11:03 | Аутор: СРНА

Источно Сарајево: Расписан конкурс за додјелу стипендија студентима

Градска управа Источно Сарајево расписала је конкурс за додјелу студентских стипендија за школску 2022/23 годину за шта је у градском буџету издвојено 80.000 КМ.
Универзитет у Источном Сарајеву - Фото: РТРС
Универзитет у Источном СарајевуФото: РТРС

Расписан је конкурс за студенте треће и виших година првог циклуса студија на јавним високошколским установама, као и конкурс за студенте другог и трећег циклуса студија.

На конкурс се могу пријавити студенти са сталним пребивалиштем на подручју града Источно Сарајево, саопштено је из градске управе.

Студенти првог циклуса студија који конкуришу за додјелу стипендије морају да имају положене испите из претходне године студија са најмањом просјечном оцјеном 8.00, док студенти који имају просјек оцјена већи од 9.00, а корисници су општинске стипендије, могу бити корисници и градске стипендије.

Висина стипендије за први циклус студија износи 120 КМ и исплаћује се десет мјесеци, док ће приликом одабира кандидата који буду конкурисали за стипендију за други и трећи циклус студија, предност имати они кандидати који се налазе у научно-наставном процесу.

Конкурс је отворен 15 дана од дана објављивања на званичној интернет страници града Источно Сарајево /www.gradistocnosarajevo.net/.