latinica  ћирилица
18/09/2023 |  11:09 ⇒ 14:14 | Аутор: РТРС

Требиње: Отворена изложба "Град без квалитета" (ВИДЕО)

У Требињу је отворена изложба радова аустријског умјетника Волфранга Лернера под називом "Град без квалитета", инспирсана романом Роберта Мусила"Човјек без својства".
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

Изложба је отворена у оквиру Кампуса за фотографију и савремену умјетност "Суперекспзицја",који је организован у Требињу.

Волфранг Лернер као излагач и предавач Кампуса за фотографију и савремену умјетност "Суперекспозиција", полазницима је представио своје прве студентске радове, али и развој истраживања и бављења фотографијом, на различите начине.

Фотогрфијама у Требињу представио је урбане дијелове Трста.

Кампус је пратило 15 студената из БиХ, Црне Горе и Србије.

- Камп константно, сваке године подржава Министартво просвјете и културе, Град Требиње, а ове године и аустријски Културни форум ангажује Волфранга да презентује своје радове у Требињу и на Кампусу -  рекао је Миљан Вуковић, директор Културног центра Требиње.

Осим Требиња, млади аустријски умјетник је своје радове излагао у Бањалуци и Сарајеву. До сада је имао више самосталних и колективних изложби у Аустији, Русији, Великој Британији и Мексику. Добитник је "Хенкелове награде" за младе умјетнике.