latinica  ћирилица
18/09/2023 |  11:26 ⇒ 11:38 | Аутор: СРНА

Ћорић: "Инвест форум" прилика за размјену мишљења и да страни улагачи кажу шта очекују

Предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић изјавио је да је предстојећи Први "Инвест форум" у Бањалуци, у организацији Владе Српске и Инвестиционо-развојне банке, прилика да бројни страни инвеститори и домаћи привредници размијене мишљења, те да потенцијални страни улагачи кажу шта заправо очекују од Српске.
Инвест форум - Фото: Уступљена фотографија
Инвест форумФото: Уступљена фотографија

Ћорић је навео да је то прилика да се говори о понуди за инвестирање, уређености инфраструктуре и индустријских зона, локација, области у којима се жели инвестирати.

- То је прилика да Република Српска и њене институције кажу шта то ми у наредном периоду нудимо у смислу услова пословања у Републици и локалним заједницама, пореске политике, као и понуде кадрова који се школују на нашим факултетима и у средњим школама - изјавио је Ћорић.

На наведеном форуму, који ће бити одржан сутра у Бањалуци и на којем ће учествовати више од 300 привредника из свијета, у пленарном дијелу учествоваће, како је рекао, представници Привредне коморе, те одржати састанке са појединим страним улагачима.

Ћорић је навео да ће на данашњем састанку премијера Српске Радована Вишковића са представницима Уније послодаваца, Привредне коморе и Савеза синдиката саслушати све стране, са акцентом на то како би се евентуална рјешења по питању општег и посебних колективних уговора могла рефлектовати на овдашњу привреду и њене гране.

- Све то мора ићи у правцу да привреда Српске настави да има узлазни тренд, те да се не угуши некаквим рјешењима која нису далековидна - рекао је Ћорић.