latinica  ћирилица
18/09/2023 |  11:48 ⇒ 16:51 | Аутор: РТРС

Почетком наредног мјесеца у Српској производи по сниженим цијенама

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изјавио је данас да је планирано да производи по сниженим цијенама грађанима буду доступни већ почетком наредног мјесеца.
Потрошачка корпа - Фото: РТРС
Потрошачка корпаФото: РТРС

Шулић је на састанку са представницима удружења за заштиту потрошача навео да ће грађанима производи бити доступни уз значајно нижу маржу, чак и од нула одсто, које ће се одрећи сви учесници у ланцу снабдијевања од произвођача, преко дистрибутера до крајњих трговаца, саопштено је из Министарства трговине и туризма.

Он је информисао представнике удружења о закључцима састанка који је крајем протекле недјеље одржан са представницима трговаца, дистрибутера и домаћих произвођача на којем је договорено да се у наредним данима дефинише листа производа који ће грађанима Републике Српске бити доступни по значајно нижим цијенама.

Он је позвао представнике удружења за заштиту потрошача да буду активан партнер у спровођењу кампање "Друштвено одговорни" и да на терену прате реализацију активности и укљученост привредних субјеката, те информишу Министарство у случају уочених неправилности.

Представници удружења за заштиту потрошача поздравили су проширивање обухвата кампање "Друштвено одговорни" на домаће произвођаче и добављаче, истичући спремност да узму активно учешће у праћењу и анализи реализације и ефеката ове кампање.

Састанку је присуствовала помоћник министра за ресор трговине Душанка Тегелтија.