latinica  ћирилица
18/09/2023 |  12:07 ⇒ 13:48 | Аутор: РТРС

Врховац-Рој: Геостратешки положај и пореска политика адут у рукама Српске (ВИДЕО)

Геостратешки положај и пореска политика Републике Српске прилика су за стране инвеститоре, што ће бити представљено и на "Инвест форуму" који се сутра одржава у Бањалуци, изјавио је вршилац дужности директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац након састанка са генералним секретаром Европског удружења јавних банака Марселом Ројем.
Састанак Врховац - Рој - Фото: РТРС
Састанак Врховац - РојФото: РТРС

Колико је Инвестициони форум важан за Републику Српску, показује и број учесника - готово 400 стотине представника власти, привредних комора, општина и градова из 22 земље широм свијета.

- ИРБ Републике Српске је пуноправни члан нашег удружења већ 15 година, тако да имамо дугогодишње везе. ИРБ је снажно укључена у наше различите комитете и радне групе, тако да имамо одличну сарадњу на многим пољима као што су специјалне регулативе и наше политике промоције - нагласио је Марсел Рој.

Врховац је истакао да је велики успјех да је у двије године, колико је рађено на промоцији Републике Српске, одржано много састанака у иностранству.

- Овај Инвест форум показао је да смо одрадили одличан посао, да смо презентовали Републику Српску на прави начин и да смо се приближили највећим компанијама. Долазе нам компаније које су на свјетском тржишту велики играчи - навео је Врховац.

На форуму ће се сутра представити Инвестиционо-развојна банка, док ће Влада представити пореску политику, пројекте из области електро-енергетског сектора, туризма, као и потенцијале четири града и компаније које су спремне за директна улагања.