latinica  ћирилица
18/09/2023 |  14:27 ⇒ 19:32 | Аутор: РТРС

Вишковић: Утврдити текст општег колективног уговора

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић нагласио је током састанка са представницима Савеза синдиката, Уније послодаваца и Привредне коморе да је од велике важности да се у предстојећем, преговарачком процесу утврди текст општег колективног уговора како би се договорена рјешења могла имплементирати у документе економске политике и буџета за 2024. годину.
Састанак са представницима послодаваца, Привредне коморе и синдиката - Фото: Уступљена фотографија
Састанак са представницима послодаваца, Привредне коморе и синдикатаФото: Уступљена фотографија

Вишковић је у разговору са предсједницима Савеза синдиката Ранком Мишић, Уније послодаваца Сашом Тривићем и Привредне коморе Пером Ћорићем позвао све актере социјалног дијалога да предложе своје чланове у радну групу за израду општег колективног уговора, на чијем ће челу, у име Владе, бити министар рада и борачко инвалидске заштите Данијел Егић, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Премијер Српске је апеловао да сви учесници дијалога дају свој допринос да се дође до прихватљивог и одрживог рјешења које би могло да се имплементира у пракси и побољша укупни пословни амбијент у Републици Српској.

У саопштењу се наводи да су сви учесници састанка изразили спремност да путем делегираних представника учествују у раду радне групе која би требала да предложи рјешење у најбољем интересу Републике Српске, као и запослених и послодаваца.

Састанку су присуствовали и министар Егић, као и представници Инспектората, Пореске управе и Министарства финансија Републике Српске.