latinica  ћирилица
18/09/2023 |  17:21 | Аутор: СРНА

Мазалица: Шмит има очигледан проблем да пронађе саговорника у Српској

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица изјавио је да Кристијан Шмит има очигледан проблем у проналажењу саговорника у Српској и оцијенио да се може рећи да је он "отаљао" обећање дато самом себи да ће посјетити Бањалуку.
Срђан Мазалица - Фото: РТРС
Срђан МазалицаФото: РТРС

- Шмит има очигледан проблем у проналажењу саговорника у Републици Српској, чим је током недјеље и док је било више различитих активности у Бањалуци, нашао само бањалучког бискупа /Фрању/ Комарицу, да му буде публика у демонстрирању то мало рејтинга којег има на тлу Републике Српске - рекао је Мазалица Срни.

Он је истакао да се може рећи да је Шмит заправо "отаљао" своје обећање самом себи да ће посјетити Бањалуку, те додао да је, нажалост, Комарица изабрао да учествује у томе и прими човјека којег је игнорисала чак и опозиција.

Мазалица сматра да повлачење свих оних који су у почетку и давали на значају Шмиту, говори о томе да је његов рејтинг у јавности Републике Српске, не на нули, већ у минус бесконачно, те да сви бјеже од њега, што сматра позитивним.

- Ово би требало да забрине све оне који стоје иза њега, јер чак и да је изабран у складу са Дејтонским споразумом, а није, његова необјективност и неприхватање од свих народа и грађана не би му дозволили да обавља свој посао непристрасно - поручио је Мазалица.

Према његовим ријечима, треба наставити радити на налажењу одговорних за одобравање дозвола за Шмитов боравак, те на кривичном процесуирању по основу више кривичних дјела "како би се истјерали на чистац сви који су учествовали у овој ујдурми и организованом криминалном подухвату".

Шмит се јуче у Бањалуци састао са бискупом Комарицом, објавио је ОХР на друштвеној мрежи након састанка, а претходне најаве овог догађаја за медије није било.

Власти Српске су више пута поручиле да Шмит није добродошао у Српску јер га није именовао Савјет безбједности УН.

Шмит је прошле седмице отказао посјету Бањалуци, а политичке странке из опозиције су тада одбиле састанак с њим у Бањалуци.