latinica  ћирилица
18/09/2023 |  17:58 ⇒ 19/09/2023 | 11:48 | Аутор: СРНА

Вулић: Граница постоји!

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић поручила је да граница постоји у свему, па чак и у стрпљењу, а посебно између ентитета - Републике Српске и ФБиХ.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Индикативно је да ОХР чита само објаве 'уплашене' Јелене Тривић, што опет, по ко зна који пут, јасно потврђује блискост актера и чињеницу да дио међународне заједнице никада није прежалио што она није предсједник Републике Српске, јер би са њом лако могли завршити отимачину имовине, укидање линије разграничења између Републике Српске и ФБиХ и све што им падне на памет до потпуног уништења Српске. Али, на срећу по српски народ и Републику Српску, Јелена Тривић је само једно вече глумила у представи званој "Ја сам предсједник Републике" - нагласила је Вулићева.

Она је додала да је јасно с ким и за кога радиш, и чији си савезник када поред предивне Републике Српске и српског народа тражиш загрљај ОХР-а.

Реагујући на саопштење из ОХР, поводом билборда у Републици Српској на којима пише "Граница постоји", у којем тврде да "не постоји државна граница између ентитета", Вулићева је туристе и запослене у ОХР-у подсјетила да у Општем оквирном споразуму за мир на енглеском језику пише: Article I: Inter-Entity Boundary Line.
The boundary between the Federation of Bosnia and Herzegovina and the Republika Srpska (the “Inter-Entity Boundary Line”) shall be as delineated on the map at the Appendix, што у преводу на српски језик значи: "Међуентитетска гранична линија или линија разграничења".

- Тумачите како хоћете, али граница постоји. Слободарски српски народ је увијек праштао али никада није толерисао мучење и понижавање какво константно над свима нама врши међународна заједница и политички, исфрустрирани туриста Шмит - додаје она.