latinica  ћирилица
18/09/2023 |  19:19 ⇒ 19:21 | Аутор: ТАНЈУГ

Црна Гора тражи помоћ земаља региона у истрази о тунелу

Након афере "тунел" Црна Гора ће затражити да се формира заједнички истражни тим са државама из окружења који ће омогућити лакшу размјену података када је у питању борба против организованог криминала, пише портал РТЦГ.
Тунел (Фото: EPA-EFE/MONTENEGRO INTERIOR MINISTRY /илустрација) -
Тунел (Фото: EPA-EFE/MONTENEGRO INTERIOR MINISTRY /илустрација)

Према сазнањима портала, да би једна оваква иницијатива могла да заживи потребна је сагласност државног тужилаштва, јер је по закону на челу заједничких истражних тимова тужилац.

Вршилац дужности директора Управе полиције Никола Терзић данас је у Београду разговарао са представницима МУП-а Србије, али, како се наводи, заједнички истражни тим не би био састављен само од црногорских и српских истражитеља, већ би ту могли бити и представници других држава региона као што су БиХ и Албанија.

Тај тим би се бавио генерално проблемом организованог криминала на Балкану и заједничким истрагама, али и случајем који је најактуелнији у Црној Гори, прокопавањем тунела од стана у Његошевој улици до депоа Вишег суда у Подгорици.

Тунел је откривен 11. септембра у Подгорици, а спекулише се да су мотиви за овакав криминални подухват крађа и компромитација доказа, бјекство неког од затвореника или можда чак и физички напад.

Форензичари су изузели трагове из стана одакле је почело копање и очекује се да наредних дана буде познато више информација о починиоцима овог кривичног дјела.