latinica  ћирилица
18/09/2023 |  21:24 | Аутор: СРНА

Идентификован већи број лица која су учествовала у прокопавању тунела

Министар унутрашњих послова Црне Горе Филип Аџић рекао је да је идентификован већи број лица која су учествовала у прокопавању тунела од стана у Његошевој улици до депоа Вишег суда у Подгорици, али да је важније ко су налогодавци дјела.
Подгорица - Фото: ТАНЈУГ
ПодгорицаФото: ТАНЈУГ

- Идентификовали смо особе које су учествовале у копању тунела. Очекујемо да тим истражитеља из Црне Горе посјети Београд и да у сарадњи са њима покушамо да лица која су починила ово дјело, приведемо правди. Чекамо потврду од земаља из којих лица потичу - рекао је Аџић.

Он је нагласио да је изузет знатан број ДНК материјала, телефонски бројеви и видео-записи, наглашавајући да је заводољан током истраге овог случаја.

Аџић је истакао да је извјештавање медија отежало да дођу до лица који су починиоци дјела.

- И негдје се на неки начин сугерисало тим лицима да имамо податке о њима - рекао је Аџић.

Црногорској полицији је у понедјељак, 11. септембра, пријављено је да је обијен депо Вишег суда у Подгорици.

Према подацима црногорских државних органа, у посљедње двије и по године у депоу Вишег суда у Подгорици смјештено је укупно око 9,5 тона разне врсте дроге, од чега око двије тоне кокаина и око седам тона марихуане.

Осим дроге, у депоу се чувају и документа од значаја за друге поступке, а такође и предмети којима су извршена друга кривична дјела, а која се чувају као доказни материјал.