latinica  ћирилица
19/09/2023 |  09:20 ⇒ 11:27 | Аутор: РТРС

Клокић: Српска увијек била за поштивање Дејтона; Вучић доказани пријатељ Српске (ВИДЕО)

Изјава предсједника Србије Александра Вучића да су му поједини представници међународне заједнице рекли да је Милорад Додик у праву у вези са захтјевом да се поштује Дејтонски споразум, говори у прилог чињеници да је Српска увијек била за поштивање Дејтона, рекао је министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић.
Златан Клокић - Фото: РТРС
Златан КлокићФото: РТРС

Он је гостујући на нашем Јутарњем програму нагласио да представници међународне заједнице у разговорима са представницима Српске иза затворених врата увијек наглашавају и потенцирају поштивање Дејтонског споразума.

- Међутим, када изађу са састанка и када се укључе камере, причају другу причу, крену притисци на Српску и етикетирање кривице за тренутно стање у БиХ. Говоре да је све кренуло из Републике Српске и да је за стање у БиХ кривац Српска и њено руководство - каже Клокић.

Он наглашава да је предсједник Србије Александар Вучић доказани пријатељ Српске који потврђује да је политика Републике Српске и предсједника Додика исправна, а то, како каже, иза затворених врата потврђују и представници међународне заједнице.