latinica  ћирилица
19/09/2023 |  09:59 ⇒ 10:02 | Аутор: Агенције

Мајами се одриче Николе Јовића? Планира довести велику НБА звијезду

Мајами би могао да се одрекне Николе Јовића у намјери да доведе НБА звијезду Демијана Лиларда.
Никола Јовић (Фото: EPA-EFE/ROLEX DELA PENA, илустрација) -
Никола Јовић (Фото: EPA-EFE/ROLEX DELA PENA, илустрација)

Никола Јовић одиграо је сјајно Свјетско првенство у Манили и био је један од најважнијих играча "орлова" на путу до сребрне медаље, што је изблиза могао да испрати и његов тренер Ерик Сполстра.

Ипак, чини се да би Јовић већ послије једне сезоне у НБА могао да промијени средину и то све зато што његов Мајами већ мјесецима хоће да доведе Демијана Лиларда.

Портланд већ дуго одолијева и не жели да пусти свог најбољег играча тек тако, тражили су у међувремену и од НБА лиге да их заштити, а посљедња понуда коју су послали Мајамију је да ће "морати да пошаљу цијели пакет" да би могли да причају о Лиларду.

Управо у том пакету могао би да буде и Никола Јовић, ако тренер Сполстра "не ускочи" и не инсистира да младог српског кошаркаша задржи на Флориди.

Поред Јовића, спомиње се да би у Портланд могли да оду и Кејлеб Мартин, Хаиме Хакез, Тајлер Хироу и неколико пикова прве рунде у наредним годинама, што ће рећи да Мајами мора да се одрекне младости и будућности како би у своје редове довео једног од најбољих играча данашњице.

- Изашли смо на ручак и више смо хтјели да прославимо што је успио да дође овдје, да се избори за улогу у свом тиму и да осјети нешто потпуно ново. Није био никада у Манили, тако да је разговор више био пријатељски него разговор између тренера и играча. Уживао сам у томе и само желим да га подржим док је овдје. Не покушавам да га тренирам, само смо причали. Поново ћемо се наћи иако су нам распореди сада луди, али ћу га извести опет на вечеру. Одвешћу га у филипински ресторан да би га упознао са нечим другачијим - испричао је Сполстра и тиме наговијестио останак Јовића.

Подсјетимо, Јовић је поникао у Меги и прошле сезоне је отишао у НБА лигу и за Мајами је одиграо 15 утакмица просјечно биљежећи 5,5 поена по мечу, док је знатно и физички напредовао и спремнији је за другу сезону, посебно након Мундобаскета.