latinica  ћирилица
19/09/2023 |  10:35 ⇒ 14:29 | Аутор: РТРС

Додик: Прилика да се Српска покаже као сигурно мјесто за покретање бизниса

Форум "Искористи прилику - инвестирај у Српску", који организује Инвестиционо-развојна банка у сарадњи са Владом Републике Српске, добра је прилика да покажемо да је Српска сигурно мјесто за покретање бизниса и развој привредних пројеката, написао је предсједник Српске Милорад Додик на свом X налогу.
Милорад Додик (Фото: instagram.com/mdodik.official) -
Милорад Додик (Фото: instagram.com/mdodik.official)

Додик је нагласио да "поред политичког притиска од стране дијела међународне заједнице, Српска показује веома добре макроекономске показатеље и редовно измирујемо све своје обавезе, што је недавно потврђено стабилним кредитним рејтингом".

- Инвеститорима из регије и свијета који су данас присутни желим да се угодно осјећају у Бањалуци и Српској и да се упознају с нашим привредним потенцијалима како би могли донијети одлуке о свом даљем ангажману. Са наше стране можемо обећати да ће им институције бити на располагању и да су добродошли. ИРБ-у и директору Дрaжену Врховцу честитам на добро организованом инвестиционом форуму - навео је Додик.

Подсјетимо, у Бањалуци се данас одржава Инвестициони форум "Искористи прилику – инвестирај у Српску", који организује Инвестиционо-развојна банка у сарадњи са Владом Републике Српске.