latinica  ћирилица
19/09/2023 |  12:41 ⇒ 13:40 | Аутор: РТРС

Андан поручио Вукановићу: Изненађен сам да Мандића покушавате представити као жртву

Бивши директор Полиције Републике Српске, Драгомир Андан изненађен је интервјуом на друштвеним мрежама предсједника Листе за правду и ред, Небојше Вукановића, којим Момчила Мандића покушава да представи као жртву. Зато је, каже Андан, морао да реагује.
Драгомир Андан - Фото: РТРС
Драгомир АнданФото: РТРС

Текст преносимо у цијелости:

Господине Вукановићу, од зликоца правите јагње и жртву.

Изненађен вашим интервјуом на неком од друштвених канала, којим Момчила Мандића покушавате да представите као жртву, морао сам да реагујем.

Шта знате Ви о Мандићу. Да ли Ви то покушавате да рехабилитујете човјека, који има преко 250 милиона вриједности у некретнинама.

Колико још има новца по разним бјелосвијетским дестинацијама, сазнаће се вјероватно. Да ли сте се прије наго што сте направили интервију са њим, упитали како је дошао до толиког богатства?

Како то предратни полицајац са скромним примањима и станом у сарајевском насељу Добрија, постаде један од најбогатијих људи на просторима бивше Југославије.

Своје политичко дјеловање представљате на тези борбе против мафије, ратних профитера и организованог криминала. Све што сте до сада покушавали да политички пропагирате, пало је у воду.

Ви подржавате Мандића, солидаришете се са њим и самим ти показујете шта је Ваш интерес.

Можда, сутра будете власник неке од Мандићевих пумпи или сте на путу да реализујете неку некретнину у Београду уз помоћ Мома Мандића.

Ако сте насјели на његову слаткоријечивост, онда сте или глупи или наивни. Момо само узима, он никоме не даје.

Користи људе као потрошну робу. Он нема пријатеља. Његов највећи пријатељ је новац.

Њега не интересује начин на који ће доћи до њега. Док борци за више циљеве су стварали Републику Српску, његов циљ је био да се нелегално, преко ноћи, обогати не бирајући средства.

Схватио бих Вас да браните борца, који је незадовољан својим положајем и материјалним статусом или да браните породице палих бораца, Ви браните једног од највећих ратних профитера.

Ако је и од Вас, превише је.

Нико нема право да борце који су крвљу залили просторе Републике Српске, физички напада, пријетећи њима и њиховим члановима породице. Сви то могу радити на демократски начин ако има аргумената, осим доказаних ратних профитера и оних који су са дистанце (Београда) посматрали рат и уз пут правили "комбинације", како преко напаћеног народа да се обогате.

Нико нема право да борце, који су крвљу залили просторе Републике Српске, физички напада, пријетећи њима и нијховим члановима породице. Сви то могу радити на демократски начин ако има аргумената , осим доказаних ртних профитера и оних који су са дистанце ( Београда) посматрали рат и уз пут правили " комбинације", како преко напаћеног народа да се обогате.

Подсјећамо, Небојша Вукановић објавио је на свом Фејсбуку интервју са Момом Мандићем који је говорио о узроку сукоба са Браниславом Окуком.