latinica  ћирилица
19/09/2023 |  12:41 ⇒ 14:13 | Аутор: РТРС

Савјет министара: На дневном реду привремена суспензија и смањење царинских стопа

У Сарајеву је у току сједница Савјета министара на којој би требало да буде размотрен приједлог одлуке о привременој суспензији и привременом смањењу царинских стопа код увоза одређене робе до 31. децембра 2024. године.
Сједница Савјета министара БиХ - Фото: Уступљена фотографија
Сједница Савјета министара БиХФото: Уступљена фотографија

Ова тачка дневног реда је приједлог Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара, као и Анализа трговинске размјене пољопривредно-прехрамбених производа БиХ са свијетом за период 2019. до 2022. године.

На приједлог Министарства транспорта и комуникација очекује се да ће бити ријечи о Приједлогу меморандума о разумијевању између Директората цивилног ваздухопловства Србије, Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ, Агенција за цивилно ваздухопловство Црне Горе и Сјеверне Македоније и Генералног директората цивилног ваздухопловства Турске о међусобној сарадњи.

Министри би на данашњој сједници требало да разматрају и Информацију о немогућности реализације одлуке о одобравању средстава из текуће резерве буџета институција и међународних обавеза БиХ Друштву Црвеног крста БиХ у сврху пружања међународне помоћи Црвеном крсту Украјине за помоћ у лијековима и другим потрепштинама и приједлогу одлуке о престанку важења раније одлуке о одобравању средстава за ту намјену.

Дирекција за економско планирање доставила је на дневни ред сједнице Приједлог средњорочног програма рада Савјета министара за период 2024-2026. године, те Информацију о кретању макроекономских показатеља за период јануар-јун 2023. године, док је Министарство цивилних послова у Савјету министара на дневни ред доставило приједлог одлуке о измјени одлуке о именовању савјета за науку БиХ.