latinica  ћирилица
19/09/2023 |  12:57 ⇒ 14:28 | Аутор: СРНА

Вулић: Шмит - персона која угњетава Републику Српску

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да Кристијан Шмит више не може да контролише своју хистерију и мржњу према српском народу и Републици Српској, што потврђују и његови свакодневни медијски иступи захваљујући којима све више разоткрива своје право лице и тоне у сопствено блато.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Шмит се понаша као рањен звијер, јер нико није хтио да га прими у Бањалуци, чак ни опозиција на коју је рачунао, па сада шири лажи по федералним медијима о наводној подршци српског народа. Увидио је туриста како и колико га подржава српски народ те је морао кришом доћи у Републику Српску и што прије се дочепати сарајевске сећије - рекла је Вулићева.

Она је нагласила да су Срби херојски и поносан народ који никада није подржавао, нити био на страни оних који угњетавају, санкционишу, отимају имовину и пријете.

- Знамо да није случајно саопштено да је Шмит боравио на подручју Републике Српске тек када је прешао ентитетску линију и стао на тло ФБиХ. Кога је брига што је један од многобројних туриста у Републици Српској посјетио вјерски објекат? Пожељно је да туристи посјете како вјерске објекте, тако и вјерске поглаваре, нарочито ако имају вољу за одређеном донацијом - рекла је Вулићева за Срну.

Реагујући на Шмитово писмо упућено легитимно изабраном српском члану Предсједништва БиХ у којем пита "шта није јасно у одговору секретара УН" у вези са његовим именовањем, Вулићева је упитала туристу шта њему није јасно, гдје му је резолуција Савјета безбједности?

- Шта Вама, туристо, није јасно? Најједноставније речено, Ви немате родни лист. Ви сте политичка превара, човјек који разграђује Општи оквирни споразум за мир у БиХ и персона која угњетава Републику Српску - истакла је Вулићева.