latinica  ћирилица
19/09/2023 |  14:13 | Аутор: СРНА

Нови Град: Почели "Дани нашег села"

У Новом Граду данас је почела дводневна манифестација "Дани нашег села" која је окупила 27 излагача.
Нови Град - "Дани нашег села" - Фото: СРНА
Нови Град - "Дани нашег села"Фото: СРНА

Руководилац приједорске канцеларије Привредне коморе Дијана Ђаковић рекла је да подржавају промоцију домаће привреде и да се кроз овакве манифестације може пратити напредак пољопривредних произвођача и да се види да има напретка, да сви теже стварању неког бренда.

- Произвођачи сада више воде рачуна о презентацији како би побољшали пласман - рекла је она.

Ђаковићева је навела да се куповином домаћих производа доприноси развоју домаће привреде.

Начелник општине Мирослав Дрљача рекао је да је ова манифестација, која се у Новом Граду организује 14. пут, прилика да се представе пољопривредни произвођачи и да покажу шта производе.

- Општина Нови Град се труди да у овој години, која је веома изазовна за прољопривредну производњу, подржи наше произвођаче како би они у наредној сезони наставили производњу - рекао је Дрљача.

Менаџер Пољопривредног кластера "Уна Сана" Огњен Сиџак рекао је данас да је манифестација "Дани нашег села" веома значајна и доприноси унапређењу производње.

- Пољопривредни кластер окупља мале и велике пољопривредне произвођаче, удружења, задруге, откупљиваче, прерађиваче да сви заједно помогнемо унапређењу производње и пласману производа - рекао је Сиџак.

Манифестација се одржава у главној улици у Новом Граду.