latinica  ћирилица
19/09/2023 |  14:57 ⇒ 19:36 | Аутор: СРНА

Букејловић: Отворени за евентуални договор са синдикалцима

Министар правде Републике Српске Милош Букејловић изјавио је данас Срни да ово министарство остаје отворено за разговор и евентуални договор са Синдикатом правосуђа Српске.
Милош Букејловић - Фото: Уступљена фотографија
Милош БукејловићФото: Уступљена фотографија

Букејловић је након састанка са представницима Синдиката правосуђа оцијенио да је састанак био конструктиван у смислу разумијевања проблема са којим се радници у правосуђу суочавају, али и у сегментима који се односе на њихова примања.

- На састанку смо разговарали о могућем штрајку Синдиката правосуђа и зато чекамо да добијемо њихове коначне приједлоге, односно шта су захтјеви и разлози због којих ступају у штрајк - додао је Букејловић.

Он је навео да је на састанку разговарано о дисбалансу примања која имају носиоци правосудних функција у односу на остале запослене у органима правосуђа.

- Чињеница је да су и њихова примања регулисана посебним законима. Ријеч је о два одвојена закона, а накнаде носиоца правосудних функција су уставна категорија. Међутим, показано је разумијевање према свим запосленим у институцијама правосуђа - рекао је Букејловић.

Што се тиче подршке овог синдиката најављеним протестима, Букејловић је навео да је то њихова врста солидарности са другим синдикатима и синдикалним организацијама.