latinica  ћирилица
19/09/2023 |  15:08 ⇒ 18:32 | Аутор: РТРС

Синдикат правосуђа најавио штрајк упозорења (ВИДЕО)

Синдикат правосуђа Републике Српске ступиће у штрајк упозорења јер није испоштован потписани споразум с Владом о повећању плата у овој години, али и због дискриминације радника који раде у правосудним институцијама, у односу на носиоце правосудних функција, односно судије и тужиоце.
Суд - Фото: РТРС
СудФото: РТРС

Такође, овај синдикат придружиће се најављеним протестима синдиката, 29. септембра у Бањалуци, одлучено је на данашњој сједници Републичког одбора Синдиката правосуђа.

Предсједник Синдиката правосуђа Синиша Петровић рекао је да је разлог за ову мјеру и дискриминација радника који раде у правосудним институцијама у односу на носиоце правосудних функција, судије и тужиоце, по основу накнаде за топли оброк, накнаде по основу стажа, те регреса.

- Нама је у плату урачунат и регрес и топли оброк док се носиоцима правосудних функција то исказује посебно, и он износи 50 одсто нето плате за сваког појединачно. Оно што желим да нагласим јесте да овим штрајком желимо да скренемо пажњу на ову врсту дискриминације - рекао је Петровић.