latinica  ћирилица
19/09/2023 |  16:12 ⇒ 20:33 | Аутор: РТРС

Социјалистичка партија Српске и Покрет за Бијељину потписали коалициони споразум (ВИДЕО)

Након данашњег састанка делегација Социјалистичке партије Српске и Покрета за Бијељину, предсједници двије партије, Горан Селак и Миленко Митровић, потписали су у Бањалуци Споразум о заједничком политичком дјеловању који подразумијева заједнички наступ на наредним Локалним и Општим изборима.
Социјалистичка партија Српске и Покрет за Бијељину, коалициони споразум - Фото: Уступљена фотографија
Социјалистичка партија Српске и Покрет за Бијељину, коалициони споразумФото: Уступљена фотографија

- Социјалистичка партија Српске и Покрет за Бијељину већ дужи период сарађују, а данас смо и озваничили нашу сарадњу и договорили заједничко дјеловање. ПзБ је озбиљна регионална партија, која најбоље познаје проблеме грађана Семберије и Бијељине. Изузетно сам задовољан што је СПС, након оснивања нових одбора у Добоју, Шипову, Источној Илиџи и Језеру, овим споразумом направила крупан корак ка одличном резултату на наредним Локалним изборима - изјавио је лидер СПС-а Горан Селак.

Предсједник Покрета за Бијељину Миленко Митровић нагласио је да је важно што су обје партије међусобно прихватиле програмске циљеве и начела.

- Увјерени смо да нас на наредним Локалним и Општим изборима очекује велики успјех. Коалиција Покрет за Бијељину - СПС ће дјеловати у интересу народа, јер свима је нама циљ да Република Српска буде земља у којој народ остаје да живи, ради и привређује - изјавио је Митровић.

Из СПС-а, која је парламентарна у двадесет и три локалне заједнице у Српској, данас су током конференције за медије нагласили да на наредним Локалним изборима очекују озбиљан раст.

- Наша политика је народна, а наше политичке жеље се подударају са жељама и тежњама грађана. Желимо допринијети изградњи социјално праведног друштва, желимо смањити цијене основних животних намирница, желимо просперитет сваком нашем човјеку. Покрет за Бијељину, на челу са господином Митровићем, допринијеће остваривању наших политика. СПС јесте млада партија, али је и партија која биљежи константан раст и која ће у времену пред нама бити незаобилазан фактор - закључио је Селак након састанка.