latinica  ћирилица
19/09/2023 |  20:49 ⇒ 20:53 | Аутор: РТРС

Кошарац: Шмитова хистерија сваким даном све већа

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац истакао је да је хистерија Кристијана Шмита сваким даном све већа и да се тако понаша човјек који има кризу идентитета.
Сташа Кошарац -
Сташа Кошарац

- Ко је он? Нити високи представник, ни дипломата, чак ни туриста, јер су нам они добродошли. Једноставно, непожељан гост који нелегално борави у земљи. Шмит провоцира, лаже, хистерише... - нагласио је Кошарац.

Он је додао да Шмиту ни то није довољно, па је, како каже, без имало стида почео да вријеђа.

Кошарац је рекао да се Шмит чак се и не труди да прикрије лоше намјере према Српској и српском народу и да мжња исијава из њега.

- Користи уличарски рјечник и најпримитивније увреде, од којих се грози сваки пристојан човјек. И онда прича о свом дипломатском интегритету?! Каква ли је то паралелна стварност у његовој глави? Осим легитимитета и елементарне пристојности, њему је очито потребна стручна помоћ, дијагноза и терапија - поручио је Кошарац.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Кристијан Шмит изјавио је да су политичари у БиХ "очигледно изгубили нит" и оцијенио да је стање, због оспоравања његовог дипломатског статуса, "као да мајмуни наступају у циркусу".