latinica  ћирилица
19/09/2023 |  20:57 ⇒ 21:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Графити који величају терористичку ОВК на школи у Клокоту

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је вечерас да су на Основној школи "Свети Сава" у Клокоту, коју похађа више од 70-оро дјеце, исписани графити који славе терористичку ОВК и вређају државу Србија.
Графит "УЧК" на школи у Клокоту (Фото: TANJUG/KANCELARIJA ZA KiM) -
Графит "УЧК" на школи у Клокоту (Фото: TANJUG/KANCELARIJA ZA KiM)

Из Канцеларије наводе да је у питању још једна забрињавајућа потврда да је мржња према свему српском, чак и дјеци, идеолошка основа политике Аљбина Куртија, и да је опасност од неконтролисане дестабилизације и ескалације насиља свеприсутна на Косову и Метохији.

Да графити који славе терористичку организацију УЧК и увредљиве поруке на школи нису пуки чин хулиганизма, већ озбиљна пријетња, говори и чињеница да су у нападима албанских екстремиста ове године у два наврата ране од ватреног оружја задобила српска дјеца, што су и јавност и правосуђе у Приштини третирали готово као најобичнији прекршај, наводе из Канцеларије за КиМ.

- Ако се они који пуцају на српску дјецу третирају као починиоци саобраћајних прекршаја, од чега имају да зазиру они који сијући страх међу српском дјецом заправо желе да натјерају њихове родитеље на одлазак са Косова и Метохије? - упитали су из Канцеларије за КиМ.

У саопштењу се наводи да је ово 128. етнички мотивисан инцидент усмјерен против Срба на Косову и Метохији од почетка ове године и јасна порука да Приштина не намјерава да учини ништа како би се ситуација на терену колико-толико нормализовала и Србима омогућило да живе без стрепње и страха.