latinica  ћирилица
19/09/2023 |  23:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Путин: Русија производи двоструко више оклопних возила него прошле године

Руска предузеćа производе двоструко више оклопних возила него прошле године, изјавио је предсједник Русије Владимир Путин на састанку Руске комисије за одбрамбену индустрију.
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN) -
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN)

- Производња главних типова оклопних возила је више него удвостручена у односу на претходну годину, а производња најпотребнијих средстава за уништавање утростручена - истакао је он, пренио је ТАСС.

Путин је честитао радницима одбрамбено-индустријског комплекса Дан оружара и указао на висок ниво опремљености руске војске и морнарице.

- Одржавамо редовни састанак Војно-индустријске комисије. Одлучили смо да га одржимо овдје, у Ижевску, у једном од водећих центара националне одбрамбене индустрије - рекао је предсједник Русије радницима, отварајући сједницу комисије и подсјећајући да Русија 19. септембра обиљежава Дан оружара.

Он је честитао празник свим ветеранима и запосленима у одбрамбеној индустрији и захвалио им се на одговорном и савесном приступу послу.

- Несумњиво смо поносни на достигнућа конструктора, инжењера и радника који дају непроцјењив допринос обезбјеђивању одбрамбене способности и безбједности Русије, техничкој опремљености војске и морнарице на највишем нивоу - истакао је предсједник Русије.