latinica  ћирилица
20/09/2023 |  10:03 | Аутор: Б92

Први пут снимљена прелијепа скривена језера Исланда на која није крочила људска нога (ВИДЕО)

Први пут су одређена језера на Исланду, досада невиђена, фотографисана дроном, а ради се о површинама на којима људска нога још није крочила. Ради се о групи језера прелијепих плаво-зелених нијанси, које је дроном уснимио фотограф из Букурешта, Аурел Манеа.
Језеро (Фото: илустрација/EPA-EFE/Lech Muszynski POLAND OUT) -
Језеро (Фото: илустрација/EPA-EFE/Lech Muszynski POLAND OUT)

Љепота ових језера најбоље се види управо из висине, због чега је Манеа и одлучио да их сними управо дроном, а снимци су чаробни и више него необични.

- Језера се налазе на врло неприступачном подручју Исланда и нисам могао да дођем до њих директно јер је на крају била река дубине два метра коју је требало да пређем. На срећу, након шест километара дуге шетње нашао сам пут и пришао језерима на раздаљину од 200 метара, што је било довољно близу да пошаљем дрон. Резултат је, као што и сами видите, прилично импресиван - написао је Аурел у опису свог видеа уз напомену да неће откривати локацију јер жели да охрабри друге људе да истраже свијет је има много тога да се открије.

Такође је замолио да ово мјесто и друга попут овог остану поштеђена најзеди туриста јер већина туристичких атракција веома брзо изгуби статус нетакнуте природе.