latinica  ћирилица
20/09/2023 |  11:03 ⇒ 11:23 | Аутор: СРНА

Братунац: Одржана предавања ђацима о безбједном понашању у саобраћају

Представници братуначког Ауто-мото друштва "Сребреница-Братунац" и саобраћајне полиције у Братунцу су одржали предавања ђацима и малишанима у вртићу о безбједном понашању у саобраћају, у склопу републичке превентивне акције "Возачи, школа је за нас, опрез је за вас".
Братунац – безбједност у саобраћају - Фото: СРНА
Братунац – безбједност у саобраћајуФото: СРНА

На предавањима претходних дана најмађим суграђанима су дати савјети и упутства о безбједном понашању у саобраћају и кретању пјешака и бициклиста.

Предавања су пратили сви ученици основних школа у Братунцу, док је за најмлађе из вртића "Радост" организована шетња по граду гдје су им саобраћајни полицајци Полицијске станице Братунац практично показали основе понашање приликом преласка пјешачког прелаза, улице као и понашању на семафорима.

Из Ауто-мото друштва "Сребреница-Братунац" кажу да су ове превентивне едукативне активности веома значајне како би дјеца била упозорена и стекла основна знања да би била што безбједнија приликом кретања улицама и прелазака преко улица и путева.

Циљ провођења ове превентивно-едукативне активности јесте повећање нивоа безбједности дјеце у саобраћају у Републици Српској, што се постиже упозоравањем возача да повећају пажњу на дјецу почетком школске године у зонама школа, као и едукацијом ученика, родитеља и наставника о правилном понашању дјеце у саобраћају и развоју свијести о безбједности дјеце.