latinica  ћирилица
20/09/2023 |  11:24 ⇒ 11:35 | Аутор: СРНА

Грујичић-Хенк ван ден Дол о економској подршци Холандије Сребреници

Амбасадор Холандије у БиХ Хенк ван ден Дол разговарао је данас у Сребреници са руководством ове општине о економском развоју и могућностима подршке његове земље пројектима у области пољопривреде и другим гранама, те оживљавању туристичке понуде у Сребреници.
Младен Грујичић и Хенк Ван Ден Дол - Фото: СРНА
Младен Грујичић и Хенк Ван Ден ДолФото: СРНА

Начелник сребреничке општине Младен Грујичић рекао је да је амбасадор Ван ден Дол упознат о ситуацији у Сребреници, да је разговарано о економским пројектима и потребама, те указано на пропусте који су чињени при реализацији неких пројеката које је финасирала Холандија.

- Закључили смо да је неопходно окренути се економији и привредном развоју ради будућности оних који овдје живе и радити на оживљавању туристичке понуде, односно кориштењу туристичких потенцијала и унапређењу пољопривредне производње - рекао је Грујичић.

Ван ден Дол је рекао да је за будућност младих у Сребреници и БиХ најзначајнији пут европских интеграција, у чему Холандија подржава БиХ.

- Претходних деценија смо имали интензивну сарадњу са Сребреницом и данас смо разговарали о могућности и начину наставка те сарадње уз кориштење знања и економске подршке Холандије - навео је Ван ден Дол.

Он је истакао да Амбасада Холандије у БиХ жели да буде повезница између Сребренице и људи у његовој земљи који имају знање, посебно у области воћарства и пољопривреде у цјелини, те да постоји могућност подршке развоју туризма и оживљавању рада Бање Губер.