latinica  ћирилица
20/09/2023 |  11:25 ⇒ 12:32 | Аутор: СРНА

Петковић: Пријетње хапшењем Вучића наставак насилничке политике Приштине, али не могу да заплаше

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је да су пријетње из Приштине да ће предсједник Србије Александар Вучић бити ухапшен ако дође на Косово и Метохију наставак насилничке, пријетеће, антисрпске, мрзитељске политике, али да не могу да заплаше.
Петар Петковић (ФОТО: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg) -
Петар Петковић (ФОТО: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg)

Након што је Вучић недавно најавио да ће убрзо доћи у Грачаницу и посјетити више српских енклава на Косову и Метохији, министар унутрашњих послова привремених институција Џељаљ Свечља је рекао да ће ухапсити предсједника Србије ако у јужну српску покрајину уђе без дозволе такозваних косовских институција, односно премијера Аљбина Куртија.

Петковић је истакао да није случајно да је ова пријетња изречена прије него што ће Вучић у Генералној скупштини УН одржати историјски говор и указати на проблеме српског народа на Косову и Метохији.

Он је рекао да никакве пријетње из Приштине то не могу да баце у други план, те да је зато боље да Курти и Свечља пажљиво слушају и хватају биљешке из Вучићевог говора, умјесто да се заносе бесмисленим пријетњама.

- Колико је Курти нервозан послије дипломатског шамара који је добио у Бриселу најбоље показује то да диктира свом насилнику Џељаљу Свечљи да прети предсједнику Србије хапшењем - истакао је Петковић.

Петковић је рекао да Свечља и Курти могу да пријете, али не могу никада спријечити Вучића да помаже српском народу на Косову и Метохији, нити ће га њихове пријетње и провокације икада заплашити и застрашити, већ ће се још снажније борити за интересе свог народа.

Свечља је рекао како одлуку о дозволи уласка предсједника Србије Александра Вучића на Косово и Метохију доноси премијер привремених приштинских институција.

- Без дозволе за улазак зна се које институције реагују - истакао је Свечља.