latinica  ћирилица
20/09/2023 |  12:03 | Аутор: РТС

Одбојакшице Србија наставиле низ побједа на путу за Париз

Женска одбојкашка селекција Србије уписала је четврту узастопну побједу на квалификационом турниру у кинеском Нингбоу за Олимпијске игре у Паризу. Чешка је савладана са 3:1.
Одбојкашице Србије (Фото: EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS, илустрација) -
Одбојкашице Србије (Фото: EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS, илустрација)

По сетовима је било (25:20, 25:22, 30:32, 25:20).

Најозбиљнији ривал Србије у досадашњем у досадашњемн току квалификација. Чешке одбојкашице су користиле сваки пад у игри Србије, одлазак носећих играчица на клупу и слабије интервале да дођу до егала или предности.

Ипак, квалитет је на крају испливао на видјело, а мечеви овог типа били су потребни пред сусрете са највећим ривалима у завршници.

Србија је у прва два сета успјевала да серијама поена и периодима озбиљније игре дође до довољне предности да сигурно дође до мирних завршница и вођства од 2:0.

Чехиње су у трећем сету успјеле да прекину низ Србије од 11 узастопних освојених гемова на турниру, смањивши на 2:1 послије велике драме. Српкиње су на резултату 24:21 испустиле три меч лопте. Послије велике борбе и неизвјесности, ривал је славио у трећем сету са 32:30.

Четврти сет је окончан сувереном предношћу српских одбојкашица.

Наредни ривал актуелних свјетских шампионки је Доминиканса република 22. септембра од четири сата после поноћи по нашем времену.