latinica  ћирилица
20/09/2023 |  14:05 ⇒ 16:06 | Аутор: Агенције

Код посланика Зилџића, ухапшеног у Србији, пронађена исказница ОБА

Код федералног посланика Салка Зилџића припадници Граничне полиције Србије пронашли су пиштољ и исказницу Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА), пише Кликс.
Полиција Србије (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg) -
Полиција Србије (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg)

Почасна исказница ОБА баца потпуно ново свјетло на овај случај и тренутно није познато откуд у његовом посједу такав документ, ко му га је издао и зашто с обзиром да се ради о политичару, пише овај портал.

Зилџић је ухапшен при уласку у Србији на Граничном прелазу Бајина Башта. Он је тренутно у притворској јединици у Ужицу, а српски медији наводе да му је офређен притвор до 30 дана.

Српски медији пишу да га је полиција лишила слободе приликом претреса аутомобила којим је путовао, а у којем се налазило ватрено оружје, односно пиштољ са пуним оквиром муниције.Оружје није пријавио на граници, а нема ни дозволу за држање и ношење ватреног оружја у Републици Србији

Зилџић је за наведени пиштољ имао дозволу, међутим, према прописима га није могао унијети у Србију. Он је, незванично, казао да је заборавио да му је оружје у аутомобилу.

Амбасадор БиХ у Београду Александар Врањеш јутрос је рекао да Амбасада нема званичну информацију да је у Србији приведен федерални посланик Салко Зилџић (СДА) и да наведени није затражио ни конзуларну помоћ амбасаде.

Дневни аваз је објавио да је Зилџић је наводно у Србију кренуо како би у затвору посјетио блиског пријатеља, Дамира Мехића Бибија, али ову информацији за сада нико није потврдио.

Мехић је недавно ухваћен на београдском аеродрому због фалсификовања докумената, а из БиХ је побјегао од издржавања затворске казне од 17 и по година.