latinica  ћирилица
20/09/2023 |  16:23 ⇒ 17:45 | Аутор: РТРС

Бискуп Комарица: Радити на оживљавању, јачању и ширењу мира (ВИДЕО)

У сусрет Међународном дану мира и три године од оснивања Европског центра за мир и сарадњу у бањалучком самостану "Марија Звијезда", бискуп Фрањо Комарица Бискуп поручио је да је неопходно радити на оживљавању, јачању и ширењу мира у Републици Српској и у БиХ.
Бањалука-бискуп Комарица - Фото: СРНА
Бањалука-бискуп КомарицаФото: СРНА

- Сви који нам желе добро показали су спремност да помогну у изградњи сигурније и боље будућности, нарочито за младе генерације. Иза сваког остаје његов траг, свијетао или таман, као што су и ови племенити људи, траписти, оставили иза себе свијетао траг, јер су на ове просторе донијели еврпску културу и индустријализацију - рекао је Комарица.

Некадашња представница Европског парламента и члан Управног одбора Центра Дорис Пак истакла је значај Центра, јер се у њему окупљају млади из различитих европских земаља који разговарају о важним темама, те изразила подршку оваквим пројектима.

Главни секретар Међународне паневропске уније Паво Баришић рекао је да је Центар јединствен јер се заснива на традиционалним европским вриједностима и има задатак да подржи сусрете, дијалог у духу сарадње и освјешћивања европског идентитета.