latinica  ћирилица
20/09/2023 |  17:20 ⇒ 17:29 | Аутор: СРНА

Којић: Шмит дошао да угњетава Републику Српску и српски народ

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић рекао је Срни да је Кристијан Шмит очито дошао у БиХ да угњетава Републику Српску и комплетан српски народ вршећи ревизију историјских чињеница.
Милорад Којић - Фото: РТРС
Милорад КојићФото: РТРС

- Шмитов основни циљ доласка је угњетавање Републике Српске и српског народа, што у континуитету показује својим потезима иако за то нема никакав легалитет, легитимитет, нити право, а то не може да ради чак да је легално и легитимно изабран - истакао је Којић.

Он је напоменуо да Шмит, који је данас наметнуо Измјене закона о Меморијалном центру у Поточарима, упорно покушава да проводи вољу једног народа и на тај начин врши ревизију историјских чињеница.

- Шмит, очигледно, наметањем оваквих спорних одлука тражи да се искључиво прича о страдању Бошњака, а ниједна српска мајка нити било која њена суза се не помињу и очигледно не значе ништа - нагласио је Којић.

Он је подсјетио да Шмит долази из Њемачке која је његовала нацизам, као и Независна Држава Хрватска четрдесетих година прошлог вијека, те да је очигледно да је интенција да српски народ нестане са ових простора.

Кристијан Шмит наметнуо је измјене Закона о Меморијалном центру у Поточарима којим је предвиђено формирање "институт за науку и образовање", а најавио је и "прављење регистра ратних злочинаца и забрану њиховог именовања на функције".