latinica  ћирилица
20/09/2023 |  17:41 ⇒ 17:43 | Аутор: СРНА

Петковић: Истрага мора утврдити откуд Зилџићу исказница ОБА

Посланик Српског клуба у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милан Петковић рекао је Срни да истрага мора утврдити откуд посланику СДА у Парламенту Федерације БиХ Салки Зилџићу пиштољ и исказница Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ БиХ и да ли је био сарадник службе.
Милан Петковић - Фото: СРНА
Милан ПетковићФото: СРНА

- Истрага се мора провести и у ОБА како би се видјело да ли су поједини припадници извршне и законодавне власти сарадници безбједносних служби што сигурно не би била добра порука било коме у БиХ - рекао је Петковић.

Он је додао да се нада да ће правосуђе у БиХ овај случај што прије ријешити, јер је ријеч о високо позиционираној политичкој личности.

- Свако од нас мора да одговара и у домену својих надлежности и сноси одговорност која му је законом прописана, али да поштје и моралне постулате које морају да испуњавају све личности, а поготово политичари који су изабрани на функције - напоменуо је Петковић.

Посланик СДА у Представничком дому Парламента ФБиХ Салко Зилџић ухапшен је приликом преласка границе са Србијом када је код њега пронађен пиштољ, за који је имао дозволу у БиХ, али га није смио уносити у другу државу, те почасна исказница ОБА.

Зилџић је ухапшен на граничном прелазу Бајина Башта и тренутно је у притворској јединици у Ужицу, гдје му је одређен једномјесечни притвор.