latinica  ћирилица
20/09/2023 |  19:49 ⇒ 21/09/2023 | 10:07 | Аутор: РТРС

Цвијановић: У БиХ се годинама не усаглашавају ставови (ВИДЕО)

Говор предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка Комшића у Генералној скупштини УН није усаглашен, али то није ништа неоубичајено у БиХ, пошто се овдје годинама не усаглашавају ставови. Оно што се презентује вани често изгледа другачије, рекла је српски члан Предсједништва Жељка Цвијановић у Београду.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

- Што се тиче сусједа, не слажем се. Не слажем се кад је у питању Србија, јер не видим ништа што је проблематично, поготово када је у питању став Србије о БиХ - рекла је Цвијановићева коментаришући говор Комшића у којем је оптужио Србију и Хрватску да врше удар на суверенитет БиХ и да им у подјели БиХ помажу и поједини чланови међународне заједнице.

Цвиајновићева је истакла да се Србија придржава Дејтонског мировног споразума и да не постоји изјава којом је доведено у питање било шта што се односи на БиХ.

- Заиста промовишу оно што је предвиђено Уставом БиХ. Ја не видим никакво мијешање, било шта што може да проузрокује проблеме у БиХ. Постоји посебна веза између Републике Српске и Србије, те везе су и пријатељске и братске, као и сарадња. Исто тако, треба рећи да су те везе и правно утемељене - додаје Цвијановићева.

Према томе, истиче Цвијановићева, постоји правна веза, али све оно што надилази ту правну везу краси однос Српске и Србије, попут вечерашње манифестације Дани Српске у Србији.

- Вечерас смо овдје да обиљежимо отварање овакве манифестације, која је веома успјешна и која на један симболички начин приказује колико смо блиски једни другима - каже она.