latinica  ћирилица
20/09/2023 |  20:37 ⇒ 21:51 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Важно да Српска и Србија остану стабилне и ојачају своју позицију (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да је, у овим изазовним временима, важно да Република Српска и Србија остану стабилне и ојачају своју позицију, као и међусобну сарадњу.
Жељка Цвијановић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Жељка ЦвијановићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Управо је јачање сарадње и снажније повезивање наших грађана и институција један од главних циљева манифестације Дани Српске у Србији коју вечерас свечано отварамо - рекла је Цвијановићева.

Она је навела да јој је увијек задовољство бити у Београду, поготово када је повод значајан и лијеп, попут овог вечерашњег.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

- Велика ми је част што присуствујем свечаном отварању традиционалне манифестације Дани Српске у Србију, коју наше Представништво у српској престоници организује 11. пут. Као и сваке године, биће то сјајна прилика за промоцију Републике Српске, као и њених привредних, културних, природних, туристичких и свих других потенцијала - нагласила је Цвијановићева.

Она је додала да ће то бити прилика и да се Република Српска представи у свом најљепшем свјетлу у 11 градова широм братске Србије.

- Захвална сам нашим људима из Представништва, на челу са Млађеном Цицовићем, на посвећености и огромном труду који сваке године улажу у реализацију овог важног пројекта. Захвална сам, свакако, институцијама Србије, њеним локалним заједницама и свим појединцима који учествују у овој манифестацији - рекла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, ова манифестација представља снажан подстрек додатном јачању никада бољих и садржајнијих односа између Републике Српске и Србије.

- Ми смо веома поносни на наше везе са Србијом која је најбољи пријатељ, најважнији савезник и најснажнији ослонац Републици Српској. Поносни смо на сваки заједнички изграђен објекат, вртић, школу, мост, болницу, дом културе у готово свакој нашој локалној заједници. Поносни смо и на сваки нови километар ауто-пута, новоотворену фабрику, као и на све успјехе Србије, било да је ријеч о економији, култури или спорту - нагласила је Цвијановићева.