latinica  ћирилица
20/09/2023 |  22:17 ⇒ 22:26 | Аутор: РТРС

Грађани Српске куповаће намирнице по нижим цијенама (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је Влада Српске у јуну ове године покренула активност "Купујмо домаће" у корист произвођача, дистрибутера, трговаца и купаца, а да ових дана почиње реализација активности на основу којих ће грађани Српске моћи по нижим цијенама да купују намирнице.
Продавница - Фото: РТРС
ПродавницаФото: РТРС

Премијер Српске је истакао да раст потрошачке корпе прати и раст плата.

- Република Српкса први пут, и то у мандату ове владе, искористила је право законске интервентне набавке, па је тако обезбиједила уље, брашно, конзерве и друге основне животне намирнице, које се пласирају у црвене крстове широм Српске. Ту се не праве ограничења, већ ко год има потребу, за неким производом, има пуно право да исти и добије - објашњава Вишковић.

Истакао је да ће Влада у наредним данима поново издати налог млинарима да почну производити брашно, на чијим паковањима је, како наводи, назначено обиљежје Владе Српске, да не би долазило до злоупотребе.

- Када је ријеч о цијенама намирница у трговачким ланцима, према контролама инспекције, нема кршења уредби о маржи - рекао је Вишковић.