latinica  ћирилица
20/09/2023 |  22:37 ⇒ 21/09/2023 | 10:07 | Аутор: РТРС

Вишковић предлаже састанак Синдикату управе (ВИДЕО)

Влада Републике Српске не бјежи од обавеза, разговора и преговора са синдикатима и другим удружењима. Уколико анализе буџета покажу да је могуће ново повећање плата у јавном сектору, Влада ће то и реализовати, рекао је премијер Српске Радован Вишковић у емисији Телеринг.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Вишковић предлаже састанак Синдикату управе у четвртом кварталу године и додатну анализу буџета, након чега ће се утврдити да ли постоји реална могућност за додатно повећање плата.

На питање да ли ће Синдикат управе преузети опозиција, уколико се по четврти пут не повећају плате, Вишковић је одговорио да радници јавних установа, али и други грађани Српске, памте период у којем је садашња опозиција била на власти по нередовним платама и пензијама.

- Данас ови који позивају на штрајк - поредите други ентитет или земље у региону - примања су им иста, или чак су наша на већем нивоу. У јануару прошле године, мимо жеља Синдиката, повећали смо плате, као и у мају. Дакле, Влада када има могућности, исто чини без било каквих молби - рекао је Вишковић.