latinica  ћирилица
21/09/2023 |  09:22 ⇒ 09:26 | Аутор: РТРС

"Вихор" на Београдском сајму - прво представљање ван Српске

Лако тактичко возило "вихор", најновији производ компаније "Технички ремонт Братунац", први пут ће бити представљено ван граница Републике Српске на Међународном сајму наоружања и војне опреме "Партнер 2023" у Београду.
Возило "Вихор" - Фото: РТРС
Возило "Вихор"Фото: РТРС

На сајму у Београду, који ће трајати од 25. до 28. септембра, биће представљена и нова генерација пиштоља "РС 9 вампир", саопштено је из ТРБ-а.

Путем експоната, видео-материјала и каталога биће презентовани и остали производи из асортимана ТРБ-а.

ТРБ ће се представити на 250 метара квадратних сајамског простора, на којима ће бити изложена два "вихора" и један "деспот".

Лако тактичко возило "вихор" представљено је јавности Републике Српске 4. априла 2022. године на Дан полиције и обиљежавање 30 година постојања и рада Министарства унутрашњих послова Републике Српске, уз чију свесрдну помоћ и сарадњу је "вихор" и настао.

Ријеч је о возилу тежине до осам тона, носивости двије тоне.

У саопштењу се наводи да ће и ова сајамска манифестација бити прилика за ТРБ за успостављање нових и обнављање постојећих контаката и сарадње и ново позиционирање на динамичном тржишту наоружања и војне опреме.

ТРБ возила развили су домаћи инжењери и радници ове комапније, уз кориштење најновијих материјала и свјетски признатих достигнућа из различитих области војне и других индустрија.

Међународни сајам наоружања и војне опреме "Партнер 2023" одржава се на Београдском сајму сваке друге године, а покровитељ манифестације је Министарство одбране Србије.