latinica  ћирилица
21/09/2023 |  10:20 | Аутор: СРНА

Сједница о злоупотребама исказница ОБА биће заказана данас

Предсједавајући Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ Илија Цвитановић рекао је да ће данас ускладити термин са директором ОБА Алмиром Џувом за одржавање сједнице јер треба да буде присутан будући да ће се расправљати о томе како се исказница Агенције нашла код посланика СДА у Представничком дому федералног Парламента Салка Зилџића.
ОБА - Фото: РТРС
ОБАФото: РТРС

- На сједници ћемо затражити извјештаје у вези са исказницом ОБА која се у неком врло чудном облику појавила да на то добијемо коментар - рекао је Цвитановић Срни.

Цвитановић сматра да је боља адреса за те ствари Тужолаштво БиХ него Заједничка комисија за надзор над радом ОБА док се не утврде све чињенице.

- Комисија ће данас бити заказана и биће одржана у веома кратком року - најавио је Цвитановић.

Посланик СДА у Представничком дому Парламента ФБиХ Салко Зилџић ухапшен је приликом преласка границе са Србијом када је код њега пронађен пиштољ, за који је имао дозволу у БиХ, али га није смио уносити у другу државу, те почасна исказница ОБА.

Зилџић је ухапшен на граничном прелазу Бајина Башта и тренутно је у притворској јединици у Ужицу, гдје му је одређен једномјесечни притвор.